lørdag 29. august 2009

Adventskalender


Noken trur sikkert eg har ein skrue laus når eg komme med dette innlegget no, og det kan sikkert diskuterest, men sjølv beskrive eg det som at eg er ein av dei som like veldig godt juleforberedelsar. Så snart eg er tilbake på jobb i januar, begynne eg på neste års produksjon. Og for dåke som ikkje har tenkt på det, det er berre 4 mmd igjen.

I fjord laga eg tre pakkekalendara (barn og voksne), tenkte eg skulle legga ut ka eg hadde i dei, viss noken andre holde på med det samme, og trenge noken idea.

Adventslys (avgrensa område ein skal brenna kvar dag), anbefale Nille sine.
1 pk tyggis
1 pk god kaffi (til voksne)
refleks
pepperkakehus
tannkost
kulepenn
Griseflaks
liten stiftemaskin
julekort, ferdig frankert, og kansje med navnet ditt på?
pepperkakeformer
pepperkakedeig
1 par sokkar heimestrikka eller kjøpesokkar
1 julebrus
lypsyl
shampo
1 porsjonspakkar med feks bixit, ballerina, knekkebrød som ein kan ha med i lunchen
binders med motiv på
1 pk papir lommetørkle
Suppepose (eller noko anna, aldersbestemt ka ein kan laga), med oppfordring om å invitere/lage middag til noken
Ønskelista mi til jul
Binders med motiv på
Sjokolade og gotteri i alle regnbuens farga.
hårstrikka/hårpynt (til jente)
strømpebukse (til jente)
tannkrem
Porsjonspakke med suppe
Kalender for neste år
Favorit blad/avis

Kalendarane eg laga i fjord bestod av ca 50% ting ein kunne eta og 50% av ting ein trenge i kvardagen.

Har du noken idear til ka ein kan ha i pakkekalender?

torsdag 27. august 2009

Smykke sett

Her er to smykkesett eg laga sist helg, har fått augene opp for å laga sett. Kjekt å noko som passar ilag. Første bilde er av ein av mine "spesialitetar", men med nytt tilbehør. Dette er videreutvikling av smykke på bilde over. Men siden eg festa perler langs heile vaieren og brukte fem vaiera (istadenfor tre som på de andre bilde) brukte eg mindre perler. Det framkomme ikkje på bildet, men eg har brukt ein lås som er forma som hjerta.

Mens eg holdt på med dette høyrte eg Skjellsankerne av Rosamunde Pilcher på lydbok, kan anbefala den boko. Og, lydbok er perfekt, for då kan ein gjera to kjekke ting samtidig.
Ha ein fin kveld!

søndag 23. august 2009

Stoff og stil

Eg er så heldig å bu ein kort kjøretur fra Stoff og Stil, og var der ein tur i går. Hadde tenkt å kjøpra tøy med dyremotiv på, for å sy barneforkler, men enda opp med dette, men trur de kan bli like bra. Å vara på Stoff og stil for ein hobby entusiast, er trening i selvbeherskelse, var veldi fornøy når eg gjekk ut å betalte ett tre sifra beløp. Det er lett at ein vill, mykje meir enn det ein har kapasitet til å få til, og med begrensa lagringskapasitet, kan ein ikkje ta med seg heile butikken heim.

Har vore inne på bloggen til Haust (http://posidriv.blogspot.com/) og har lyst å prøva med på ein sånn baderomsmatte som hu har laga. Men først gjera ferdig forklene, før eg begynne på eit nytt prosjekt. Og trenge noken tips frå min mor, for korleis ein skal sy lappateknikk.

Størrelse 37

Er akuratt blitt ferdig med eit par sokkar i størrelse 37


Bråt: 50 omgongar (kan strikke bråtet litt kortare, viss ein vil det)

Hel: 9 gongar fram og tilbake, før ein begynner på fellinga

Fot: 39 omgongar

torsdag 20. august 2009

Eplekaka og eple muffins

Me laga ei fire dobbel oppskrift med eplekake deig, resultatet blei 44 muffins og ei eplekaka i 24 cm form. Me hadde tenkt å laga fleire kaka, men fant ut at muffins var eit godt alternativt. Når ein har spretta ei kaka, er det lett at ein ete den opp, eller at ein ikkje syns ein kan setta ei spretta kaka på bordet. Muffins er lettare å ta med og ein kan ta opp noken, viss ein vil ha noko godt til kaffien. Me brukte papir former oppi ikea muffinsformene, kan anbefalast.
Oppskrifta me brukte er frå farmor mi, og er blit brukt i mang, mange år.
Oppskrifta passar til ei lita kakeform.
125 gr smør (ta det fram før du skal bruke det, slik at det blir mjukt)
120 gr sukker
125 gr mjøl
2 egg
1 ts bakepulver
Rør sukker og smør kvidt, og ha oppi resten av ingrediensene.

Deigen klar til å ha i former


Klar til steiking. Etter å ha pressa eplebåtane godt ned i deigen, ha kanel og sukker oppå, og mandlar viss du vil (me gjorde ikke det).
Steik kaka på 180 gr i 35-40 min. Muffinsane steikte me i 22 minutt på samme varme.

Da blei kjempegodt :)

mandag 17. august 2009

Eplemos

I går var eg hos ei venninde som har masse epler i hagen. I løpet av 4 timar laga me eplemos, eplekake og muffing og hadde det veldig kjekt i lag. Og her komme oppskrifta og noken bilder fra "produksjonen".
Skrell epleme (viss stygt skall, me gjorde det ikkje), fjern kjernehuset og del i båtar.

Tilsett 1 dl vatn per kg fruk og kok dei møre. Dette er etter ca 30 min, kokte dei i ca ein time og så brukte me stavmiksar ("jokser litt"). Tilsett 100-200 gr sukker per kg frukt og kok opp igjenn og rør til sukkeret er oppløyst (pass på at det ikkje svir)
Fyll på varme glass med lokk. Fyll dei heilt opp og sett dei på på hove, så vil dei greie holde seg fint ut over hausten i ei kald bod eller i kjøleskapet.

Her er resultatet av 5.5 kg bær. Og ein god deser, med nylaga mos, vaniljesaus og litt kanet.

søndag 16. august 2009

Rydding i perler

Eg var så heldig å få denne Ferror Rocher eska før den havna i søpla, og eg syns den passa perfekt til perle tilbehøret mitt. Dei ulike romma inneholde alt fra ulike typer låsar, "puter", øyredobb hankar osv osv. Mykje lettare å finne ting når ein har det i ei eske, i staden for i 32 små posar. Her er den totale perlesamlinga mi, beståande av 2 julekake boksar, Ferror Roche eska og to boksar som det har vore tyggis og vitaminer i.

Legge ut dette, for å sette deg på ideen, om å sjå mulighetar i ting som ikkje er spesiallaga til perler. Som ofte er mykje billigare og i dette tilfellet reduserte søpelet.

Og til dåke som lese dette og ikkje holde på med perler eller tilsvarande hobby som kreve lagring av ting, eg skjønne det virka absurd å bruka 1 time på å rydda i perlene. Og ja, ein har nok meir enn ein trenge. Men etter å ha sett på ein del bloggar og snakka med folk med samme lidenskap for denne type hobbyar, eg er ikkje aleine om å måtte bruke tid på å rydde i hobby tinga og ha for masse.
Ha ein fin søndag!







torsdag 13. august 2009

Er hun ikke søt? Karen Oline som eg er tante til. Hu er no blitt 4 mnd. Eg har strikka denne buksa til hu, str 1 år. Planen var å strikka jakke til og, men eg syns ikkje noko om dette strikkeprosjektet, tok lang tid og kjedeli å strikka. Så det blei rosa Hello City jakke fra H&M i staden for. Tråen er baby ull frå Spar kjøp.
Denne buksa blir god for deg når du begynne i barnehagen, Karen Oline. Neste gong skal du få sett, men det blir ikkje i baby ull.

søndag 9. august 2009

Vil legga ut oppskrifta på denne Saupkaka, som eg smakte når eg var heima på Moster på ferie (eg syns den var kjempegod). Kaka er så enkel at "selv far" kan laga den (iallefal min pappa) Ingredienser
1 liter kulturmelk
600 gr sukker
200 gr margarin
650 gr kveitemjøl
5 ts natron
6 ts kakao

Smelt margarinen og rør samman alle ingrediensane.
Ha røra i ei langpanne og steik i 30-40 min, midt i ovnen på 180 grader.

Fyll:
200 gr firkløver
1 dl fløyte
100 gr margarin
2 dl melis

Smel smøret, ha i melisen og rør rundt til det er blitt varmt, brekk firkløveren og ha den oppi, når det har smelta, rør inn fløyten.

onsdag 5. august 2009

Smykker

Fekk heldigvis tid til å laga litt smykker i ferier også. Det første laga eg til min bestemor som fylte 83 år for to dagar sidan. "Diamantane" mellom dei mørke perlene glitre meir når ein har smykke på seg.

Ein dag når eg kom heim venta ein pakke i postkassen fra min store søster. Ein boks frå panduro, med utstyr til å laga øyredobbar. Her er noken av øyredobbane... Syns dei til høgre blei veldig fine.
Dette smykke er laga perler fra eit smykke som eg kjøpte på Kaphal ein gong, og blei ødelagt. Så eit tips kan vara å ta vara smykke "restar". Ein anna stor fordel med å ha smykkelagings utstyr er at ein kan ordna på smykker som blir ødelagte.


Er det noken som veit kor ein kan få kjøpt ringar til å tre perler innpå for å laga øyredobbar?

Ha ein forsatt fin kveld!

mandag 3. august 2009

Lite minna om 3 august når eg krabba ut av senga 0540 i dag for å ta fatt på første dag på jobben etter ferie. Det regna, bles og var mørkt ute. På jobben blei eg møtt av informasjonsplakatar på alle dører for korleis ein skulle verna seg mot svine influensa, og ein av dei 47 mailane i innboksen, var beredskapsplan viss 40% av dei ansatte blir sjuke, men bank i bordet, eg er frisk. Så no er eg igong igjenn.

Eg har ei venninde som ventar baby no i august, eg har sett på fleire oppskrifter men enda opp med denne dressen fra Dale, nr 19103B (oppskriftsblad nr 191).
Dressen skulle strikkas i Hubro, men eg har brukt Balder frå Viking. Eg var å kjøpte trå på torsdag, og etter å holdt på ett par tima, tre kveldar er eg nesten ferdig. Men siden dette gjekk så fort, må eg venta til babyen blir født for å finna ut ka farge eg skal ha på knappar og mønster framme på dressen + strikka hetta. Eg var veldig fornøyd heilt til eg kom til halsen/var ferdig med halsen, for den er blitt veldig stor. Er det noken som har eit tips for at dette ikkje skal bli så skjemmande?


Legge ut nytt bilde, når eg er heilt ferdig.