torsdag 25. november 2010

Fisk i folie * 2

Å steika fisk i folie er ein enkel, grei, rask, god og sunn måte å tilbereda fisk på. 150 gr laks

Skjær 1 gullerot, 1/4 squash og 1/4 purre i strimler. Kok da i 3 minutt. Legg grønnsakene på folie, ha litt salt, pepar og balsamicoeddik oppå. Legg ein laksefile oppå, tilsett litt meir salt og peppar og litt timan før du pakke det inn i folien.


Steik på 200 grader i ca 15 min (litt lenger viss du vil ha den 100% gjennomsteikt), server med fullkornpasta.




Torsk med potet, grønsaker og gressløk smør

Følg framgongsmåten som over, men bruk brokkoli i staden for squash og ikke balsamiccoedikk og bruk torsk i staden for laks.



Smøret er laga av å piske saman smør, 1 egg og gressløk. Form det som ei pølse inni bakepapir og putt det i frysen. Skjær ein bit av pølsa i fråsen tilstand og legg oppå fisken.


God middag!





Berits brune pinnar

I går var eg på julekakebaking hos ei venninda. Me var sju jenter. Eg laga mine favorittjulekaker; Berits brune pinna. Og til dei trenge du:
200 gr sukker og 200 gr meierismør som røres kvitt.
1 eggeplomma, 1 ss lys sirup, 1/2 ts kanel, 1 ts vaniljesukker, 1 ts natron, 300 gr mjøl. Dette blandes i sukkeret og smøret når det er blitt kvitt.
Del deigen i 6, rull det til pølser, trykk ut på bakepapir, pensla med eggekvita og ha mandla og sukker oppå. Steik på 175 gr i 10-12 min. Skjær dei pinnar mens dei er varme og ha det over på rist for avkjøling.
I tillegg til Berits brune pinna har eg tenkt å laga brente mandlar, marsipan og kansje sjokoladekjeks som eg har funne oppskrift på hos http://www.passionforbaking.com/ (som for øyeblikket er min favorittsøtsak blogg), så følg med.

Eg pleie å pynta til jul 1 søndag i advent, men sidan eg får besøk i helga, har nissane
adventsstjerna
og englane allerede flytta inn.
No sitte eg å vente på barndomsvenninda mi som komme på besøk. I mårå blir da halv dag på jobben, og julegaveshooping på programmet.
Ha ei fin helg du og!





søndag 21. november 2010

Lommetøfler

Som avreagering etter å ha strikka ein genser med mønster og rundfelling, har eg den siste veka strikka tre par lommetøfler. Det har vore avslappande for håve, ein ser raskt resultat og et bidrag til tre julepresangar. Her er dei, pynta med knappar frå Du store Alpakka.



Dei to øverste er strikka i viking sokkagarn, brukte et nøsta på ett par. Nederste er stikka i eit veldig tynt sokkagarn med ulike fargar, i samen med eit grått.

Legg opp 5 masker på pinne 4 (med eit garn som passa til den pinnestørrelsen).
Strikk 6 pinna fram og tilbake.
Forsett med å auka 1 maska i begynnelsen av kvar pinne til du har 22 masker.
På neste pinne aukes det i kvar maska (44 maska)
Forsett med å strikka to rette og to ronge i 15cm
Fell av på samme måte som du starta.

Sy i saman dei smale remsene og sidene på vrangbords.
Vrangborda gjere at tøflene passar til "alle" (ialefall voksne damer feks.)

Ps, tusen takk for kjekke kommentarar på både maten og tinga eg lage!


fredag 19. november 2010

Foccacia med fyll

Blei tipsa om denne oppskrifta av søster mi, eller rettare sakt, det var ingen oppskrift, men hu hadde tatt det hu hadde i kjøleskapet og blanda det og hatt det oppå ein foccatsja. Eg kjøpte inn da hu hadde hatt oppi, og eg gjorde da samma, og det blei veldig godt.
Start med å laga foccacia deigen.
Og til ei lita langpanne trenge du:
50 gr gjær
7 dl vatn
4.5 ss olja
15 dl mjøl
1 ts salt
1 ts sukker
Bland tørrgjær med det alt det tørre, tilsett lunka vatn (37 gr) og olja. Elt dette godt i samen. Deigen skal vara grautere. Når du er ferdig ha litt olje over før du sette deigen til heving til den har gått dobbel størrelse.
Bland samen fyllet
1 boks skinka
svarte oliven
1 løk
1 glass pesto
soltørka tomater
Hell deigen over i ei langpanne med papir, fordel fyllet oppå og la det etterheva i 20 min.
Steik på nederste rilla i ca 40 min på 225 grader.
Strø ost oppå når foccacian er ca halvsteikt.
NB, pass på at dei soltørka tomatene ikkje blir svidde, da blei mine :(

Server med salat til.
Neste gong skal eg prøva uten ost, og legga bakepapir oppå viss eg ser dei soltørka tomatene begynne å bli svidde, legga bakepapir oppå.

Og viss du er intresert, er julekorta eg laga tidligare i haust, no komt i epla butikken min som du finne her:

www.epla.no/shops/oddbjorgshobbyhjorne/

tirsdag 16. november 2010

Fargerik genser med rundfelling

Har strikka denne genseren til Even på 15 måna. Fant oppskrifta i Familien nr.3 2010.
Genseren skulle strikkas i Sandnes mini duett, men eg strikka den i tråen Fin frå Du Store Alpakka. Dette er den første genseren eg strikk, så det vil ikkje vara noko utfordring å finna skjønnhetsfeil, men ein plass må ein begynna. Mønsteret oppe blei veldig stramt, men blei bedre etter litt damping. Og neste gong skal eg følga tipset frå Kaja (min gode nabo og strikkedesignar), og strikka mønsteret på ein størrelse større pinna enn resten.

lørdag 13. november 2010

Gullerotkaka

9 egg
540 gr sukker
225 gr smør
450 gr mjøl
6 ts malt kanel
6 ts natron
465 gr reven gullerot
Skrell gullerøttene og rasp dei.
Smelt smøret og la det avkjøla seg mend du vispe eggedosisen.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis (jo lengre du piske, jo bedre)
Tilsett smøret i eggedosisen.
Bland da torra, og løft da inn i røra med ein slikkepott
Tilsett raspa gullerot på samme måten.
Ha røra oppi ei lita langpanne (27*37 cm) med bakepapir i bot
Steik kaka i ovnen på midterste rille på 175 gr i ca 45 min.
Kjenn med ein strikkepinne at den er ferdig.
Legg evt eit bakepapir oppå på slutten, så kaka ikkje blir svidd på toppen.
Avkjøl kaka
Visp samen 125 gr kremost natureal, 60 gr mjuk margarin, 4 dl melis og litt sitronsaft.
Smør kremen utover kaka
Hadde med denne kaka på jobben til fredagskaffien i går, grei kaka og ta med og god på smak.
Kansje eg prøve å ha oppi litt hakka mandla eller solsikkefrø neste gong eg lage den.
Ha ein fin lørdag!

mandag 8. november 2010

Gratulera med dåpsdagen Anne Sofie

I går var eg i barnedåp til denne jenta, min niese er blitt tre månar og eg var fadder i dåpen. Det er ei grei og snill jente, med glimt i auga, så då får det våga seg at eg såg ned.
Borda var pynta med rosa gotteri, lys i ulike fargar og roser.
Bordkorta var muffins, med rosa flagg med navn på. Til middag hadde me smørbrød. Til kaffien var det kaker
marsipankaka
lefser
suksekaka
karamellpudding med fløyte
firkløverkaka og
bløtekaka
Kjekt dåpsselskap og god mat.

torsdag 4. november 2010

Se min kjole...

Se min kjole, den er grå som garne, alt hva jeg eier, det er grått som den...
Fliskjole i flis og mønster fra Stoff og stil.
Dekorert med blonde og hjerter frå samme plass og hals strikka i trå frå Du store alpakka.
Kjolen blei påbegynt i samen med Sylvia, og ferdiggjort med hjelp frå mamma.
Enkel og grei og sy, og skal bli god og varm når gradestokken begynne å krypa ned til andre sida av null.

onsdag 3. november 2010

tirsdag 2. november 2010

Adventskalendera 2010

Her er årets adventskalendera ferdige! ganske tilfeldig at dei er ferdige så tidlig, men det paste greit å fylla opp kofferten med pakkar når eg skulle heim. Og i dag har eg brukt 5 tima på å pakka inn og organisera pakkane. Og her komme årets gaveidea. Vil oppfordra dei som har fått/ trur dei komme til å få adventskalender, til å ikkje lesa vidare. Eg skal gi til fem personar i år, med eit alderspenn frå 6 til 21 år.
Idear (utover det eg har gitt før, som du kan lesa om under kategori jul)
håndkle
skopose (vil bli blogga seinare)
gryteklutar
kjøkkenklut
gløgg med mandlar og rosiner
vitamintabellettar
"gaverkort" på frukost hos meg
lydbok
hobby pakke
lapskaus på boks
Har du noken gode pakke adentskalender idear?