lørdag 31. januar 2015

Marmor kaka

 Du trenge:
200 gr smør, 200 gram sukker, 4 egg, 200 gr mjøl, 1 ts bakepulver, 2 ss kakao.
Rør mjukt smør og sukker kvitt. Tilsett ett og ett egg, tilsett til slutt mjøl og bakepulver.
Ta 1/3 av deigen oppi ei anna skål, og rør inn kakaoen.
 
Ha smør og semulegryn i ei 2 liter brødform. Start med 1/2 parten av den lyse deigen, ha oppå den mørke og til slutt et til lag med den lyse. Ta ei skei og dra igjennom forma to gongar på langsida (dette lage mønsterest)
 
Steik 1 time på 175 grader
 
Kaka holde seg godt i kjøleskap og kan frysast.
Bestemor pleie å lage denne kaka, men hu erstatte kakaoen med ei halv plate kokesjokolade.
Når eg ringte for å få oppskrifta hadde hu den i hove, imponeranse!
 
Ha ei fortsatt fin helg:)

mandag 19. januar 2015

Farmors snippa

Når eg var liten og var på besøk hos farmor og farfar serverte alltid farmor snippa. Hennas snippa var mindre og meir sirlige enn mine, men ein ting har mine og hennas til felles, dei er veldig gode.

Av denne deigen fekk eg 16 snippa:
 100 gram smelta smør
1/2 liter melk oppvarm til 37 grader.
 50 gram gjær (tørr), 100 gram sukker, 500 gram grov kveite, 400 gram kveitemjøl og 1 ts salt.
Bland det våte og det tørre og elt godt i kjøkkenmaskin eller for hånd.

Del deigen i to, trill deigen til ei pølse og press den flat, skjær på skrå sånn at det blir trekantar.
Steik 8-10 miutt på 250 grader, avkjøl på rist.

Det smakar godt med både salt og søtt pålegg på snippane, når dei er lunka trenge ein ikke pålegg, då er dei kjempegode uten noko på.

søndag 11. januar 2015

Bestefarstrøye

 Bestefarstrøye til lillegutt i Sisu frå Sandnes garn
 med bamseknappar

Oppskrifta er henta frå boka Strikk til smårollinger. Ei kjekk bok eg fekk til bursdagen, dette er tredje tingen eg strikka frå denne boka.
 
Ha ein fin søndag!