fredag 24. januar 2014

Cashewnøtt snippa

Farmor laga alltid snippa, dei  var litt søte og mindre enn disse. Men med ein skrikende baby på magen, er det raskaste vei til mål som gjelde:) til 25 store snippa trenge du: 1 liter melk, 2 pakka tørr gjær, 4 ss olje, 1 boks kesam, 3 ss brunt sukker, 2 ts salt, 2 liter grovbakst, 200 gram cashewnøtte (eg brukte salte). 1 egg til pensling og havregryn til å ha oppå. 1) lunk melk og kesam 2) ha alt det tørre i ei bolle 3) tilsett veska oppi det tørre 4) hev i ca 1 time 5) bak ut, del deigen i 2, trill ei tjukk pølse på ca 60 cm, press pølsa flat, lag snippar (trekantar) ved å skjære på skrått 6) etterlhev i 20 min 7) pensla med egg og ha havregryn oppå 8) steik i 12 minutt på 225 grader 9) avkjøl på rist. Snippar smaka veldig godt med leverpostei og rødbeter og avokado og pepper. Ha ei fin helg!                                   



1 kommentar: