søndag 2. mars 2014

Elgfile med blåbærsmørsaus, ovnssteikt persillerot og urtegårdspoteter

Denne retten var ikkje vanskelig å laga, tok ikkje veldig lang tid (45 min), men var veldig god:)
 
Kjøttet
Heilsteik fileten i smør i varm panne til den har fått steikeskorpe.
Sett kjøttet i steikeovnen til det har fått ønska kjernetemperatur.
 
Saus:
1.5 dl sukker, 0,75 dl balsamicoeddik, 1 dl rødvin, 1/2 terning kjøttbuljong, 2 dl blåbær, litt maisenna til jevning og 50 gram romtemperert smør.
 
Bland alle ingrediensane utenom smør. La det koke i 10 minutt.
Press bæra mot kanten av kjelen slik at safta renne ut.
Sil sausen, bland inn maisenna med litt kald vatn og før det inn i sausen.
Kok opp og tilsett smøret.
 
Ovnsbakt persillerot
3 persilleroter, 2 ss olje, 1 ts salt, 1 ts sennep
 
Bland alle ingrediensane til marinaden og hell over rotstavane. Steik i ovn ved 200 grader i 15-20 minutt.
 
Urtegårdspoteter
Skrell poteter og skjer i bitar
Kok
Mos
Tilsett kvitløk, smelta smør, persille, salt og pepper
 
Oppskrifta er henta frå kokeboka Elg & co

 
 
Ha ei fin veka:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar