søndag 15. juni 2014

Grilla ytrefilet av svin med steikte poteter, nektarin og salat


Me har fått oss ny grill og to dagar denne veka har grilla. Valget blei ein weber 3000, som kom godt ut i denne testen. Før hadde me ein dårleg elektrisk grill. Grilling må lærast som alt anna, og her i huset har me den "vanlige" arbeidsfordelinga. Mor planlegge, lage tilbehør og marinere og far tar sjarmøretapen og grille når gjestene er komt.  
Til 4 personar trenge du 800 gram ytrefile av svin. 3-4 timar før grilling laga du marinaden og har på kjøttet og lar det stå i kjøleskapet etterpå. Bland samen 1 dl tørre urter (dill, basilikum og rosmarin for eksempel) og salt og pepper. Bland dette med 1/2 løk og 3 ss olivenolje. Ha kjøttet oppi ein brødpose og hell blandinga over og sjå at marinaden fordele seg godt utover kjøttet.  
Vask 800 gram almodipoteter og kok dei. Sil potetene og la dei avkjøle seg litt. Steik potetene i smør, kvitløk (1 fedd finhakka), basilikum, gressløk, persille, salt, pepper og 1,5 dl hakka svart oliven.
Server potene varme.
Lag ein salat.
Eg brukte cherytomat, hjertesalat, mais, sukkererter og agurk.
Skjær 4 nektariner i båtar (4 per stk). Ha 6 ss balsamico, salt og pepper over båtane.
Ha båtane på 4 grillspyd som har vært i kaldt vatn i 30 min
Grill kjøtet på svak varme (tid avhenge av kor steikt du vil ha kjøttet og kor tjukk fileen er). La kjøttet kvila 5 min før du skjære det opp.
Grill nektarin spyda.
Server og nyt alle smakane!
Dagen læring: det smake bedre med grilla fersken enn nektarin. Fordi dei er mjukare og tar kortare tid å grilla. 
Et alternativ til grilla fersken eller nektarin er eple i båtar med honning over.
I dag har me vore å kjøpt grillspyd som kan brukast fleire gongar. Då sleppe ein å legga trespyda i vatn for å unngå brann og det er jo litt meir miljøvennlig;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar