lørdag 31. januar 2015

Marmor kaka

 Du trenge:
200 gr smør, 200 gram sukker, 4 egg, 200 gr mjøl, 1 ts bakepulver, 2 ss kakao.
Rør mjukt smør og sukker kvitt. Tilsett ett og ett egg, tilsett til slutt mjøl og bakepulver.
Ta 1/3 av deigen oppi ei anna skål, og rør inn kakaoen.
 
Ha smør og semulegryn i ei 2 liter brødform. Start med 1/2 parten av den lyse deigen, ha oppå den mørke og til slutt et til lag med den lyse. Ta ei skei og dra igjennom forma to gongar på langsida (dette lage mønsterest)
 
Steik 1 time på 175 grader
 
Kaka holde seg godt i kjøleskap og kan frysast.
Bestemor pleie å lage denne kaka, men hu erstatte kakaoen med ei halv plate kokesjokolade.
Når eg ringte for å få oppskrifta hadde hu den i hove, imponeranse!
 
Ha ei fortsatt fin helg:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar