Endeli fekk eg ein mulighet til å tilby med til å ha med kake, og eg tok sjangsen på å laga ei eg aldri har laga før. Den blei heldigvis god:) Og ei veldig kjekk kaka og ta med, og lett å eta (skulle på ein hagefest). Sist gong eg serverte iskaka sprakk fatet, og når eg hadde besøk av mamma og dei i sommar var me på Hadland glassverk, og hu kjøpte fat som eg skal få til bursdagen i september. Eg tok sjangsen på å ta det i bruk på forhånd, men heldigvis fant eg ein brikke etter at kaka var servert. For dette fatet er all for fint å ta med på hagefest!
Botn/topp
225 gr mandla
125 gr smør
1.25 dl sukker
Hakk mandlane grovt, kok opp mandlane, smør og sukker
Legg papir i botn på ei kakeform 26 cm og smør kantane. Ha mandelforma oppi forma.
Deig
3.75 dl sukker
4 egg
1.25 ss kakao (eller oboy som eg foretrekke)
3.75 dl mjøl
2 ts bakepulver
1.25 dl kaffi
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland samen oboy, mjøl og bakepulver. Sikt dette inn i eggedosisen. Rør inn kaffien. Ha dette oppå mandelblandingen. Steik på rist nederst i ovenen i 45 minutt på 175 gr.
Ha ei fin helg og takk til "kjøkkenassistenten" min.
Ingen sak å baka når "kjøkkenassistenten" hakkar mandlar og rør samen alle ingrediensane:)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar