fredag 18. mai 2012

Fiskesuppe

To store porsjonar:
Kutt ein purre i skiver, surr den i smør, samen med 1 fedd kvitløk.
Når det har fått gyllen farge, tilsett 1/2 liter varn og 2 terninga fiskebuljong.
Skrell og skjær 2 gullerøtter og 3 poteter i store bitar. Ha det oppi suppa og kok til aldente (ca 15 minutt).
Lag jevning av 1 toppa ss maisene og 1 kartong matfløyte.
Tilsett jevninga når grønsakene er aldente.
Ha oppi ca 300 gr fisk i bitar.
La suppa stå og trekke, til grønsakene er blitt møre og fisken varm (ca 5 minutt).
Smak til med pepar og evt salt.

Tips, viss eg kjøpe purre og berre trenge 1/2, skjære eg opp heile og vaske den og fryse det eg ikkje trenge. Lett å ta opp og ein sleppe svinn.

Ha ei fin helg:)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar