Mat smake ekstra godt når ein er ute i frisk luft:) For noken helge sidan var det speidertur, eg var med noken timar på lørdagen å stod for lunchen. Til "hovedrett" var det ostesmørbrød på bål og kakao.
og til desser, pannekaker med syltetøy:)
Til ostesmørbrøda hadde me kjøpt inn oppskåre brød. Eg smørte ketsjup på ei skive, og la ei anna oppå. Ungane fekk ost, salami eller skinke og oregano mellom skivene. Skivene blei pakka inn i aluminiumsfolie og varma på bål. Nokken skiver blei litt svidd, på andre var ikkje osten smelta, men stor sett blei ostesmørbrøda veldig gode.
Til desser hadde me pannekaker, laga av 2 familiepakkar (ca 3 liter røre). Det tok litt tid å steike pannekaker til 20 stykk, men resultatet blei bedre og bedre etter kvart. Det er stor variasjon i forhold til kor masse gass som trengs på ett stormkjøkkenet. På desse hadde me maks styrke, men tok steikepanna av når me skulle ha smør oppå, slik at smøret ikkje blei for varmt før me hadde oppå røra. Det beste er å ha ett relativt nytt stormkjøkken, eller rettare sakt, ei steikepanne med godt teflonbelegg.
Så fine bilder! Godt var det sikkert også?!
SvarSlettFin blogg du har :-) Enig i at mat smaker best ute i det fri og spesielt mat på bål er godt synes jeg :-)
SvarSlett