søndag 22. mai 2016

17.mai kake

 17. mai er over for denne gong, flagg og 17.mai leker er pakka bort, og igjen er minnene etter ein fin dag i fint vær. 

Eg laga 17. mai kake i bake it-easy kakeforma. Eg laga kaka basert på denne oppskrifta. Men laga min egen variant. 

Visp 4 egg og 1,25 dl sukker til eggedosis.
Bland 1,75 dl mjøl og 1 ts bakepulver og vend inn. 

Fyll røra i smurt form (24 cm). Steik kaka nederst i ovnen på 170 grader i 40 minutt.
Åpne døra til steikeovnen, ta av varmen og la døra stå på innerste hakk. Ta ut kaka etter ca 20 minutt. 
Avkjøl kaka på rist. 

Pisk 3 dl fløyte til krem. Bland kremen med 1 boks vaniljekesam (3dl).

Legg 2 plater gelatin i kaldt vatn i 5 minutt. Klem vatnet ut av platene og smelt i 1 ss kokande vatn. Avkjøl litt. Rør gelatin inn i krem og kesam blandinga.
Ha blandinga oppå kaka
La kaka stå ca 30 minutt før du pynte med bær.
Ha kaka kaldt (kjøleskap) i ca 4 tima, eller meir før servering (eg laga kaka 16.mai og pynta den).
Håpe du hadde ein fin 17.mai

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar