mandag 17. august 2009

Eplemos

I går var eg hos ei venninde som har masse epler i hagen. I løpet av 4 timar laga me eplemos, eplekake og muffing og hadde det veldig kjekt i lag. Og her komme oppskrifta og noken bilder fra "produksjonen".
Skrell epleme (viss stygt skall, me gjorde det ikkje), fjern kjernehuset og del i båtar.

Tilsett 1 dl vatn per kg fruk og kok dei møre. Dette er etter ca 30 min, kokte dei i ca ein time og så brukte me stavmiksar ("jokser litt"). Tilsett 100-200 gr sukker per kg frukt og kok opp igjenn og rør til sukkeret er oppløyst (pass på at det ikkje svir)
Fyll på varme glass med lokk. Fyll dei heilt opp og sett dei på på hove, så vil dei greie holde seg fint ut over hausten i ei kald bod eller i kjøleskapet.

Her er resultatet av 5.5 kg bær. Og ein god deser, med nylaga mos, vaniljesaus og litt kanet.

2 kommentarer:

  1. Hei. Om du går på garnstudio sine sider, så er det kjole modell 9.18 eller noe sånt. Iallefall fra ett av de barneheftene der ;) Veldig lett å strikke ;)

    SvarSlett
  2. Takk for svar :)
    Kansje jeg skal strikke en sånn til hun jeg er tante til.

    Ha ein fin dag!

    SvarSlett