Eg fekk kokeboka "Muffins, 39 uimotståelige søte og lekre oppskrifter" med 9 silikonmuffinsformer til jul. Endelig hadde fekk eg ein anledning til å testa ut ein av oppskriftene. Og til ni, kjempegode melkesjokolademuffins trenge du:
75 gr smør
75 gr melkesjokolade
80 gr brunt sukker
2 egg
60 gr kveitemjøl
1/2 ts bakepulver.
Smelt sjokoladen og smøret i vannbad (eg hadde det oppi ein tett boks og hadde boksen oppi vannbad). Visp samen sukker og egg. Ha eggedosisen oppi sjokoladeblandinga og sikt inn det tørre. Steik 20-25 minutt på 160 grader
Avkjøl muffinsa
Smelt 80 gr melkesjokolade og ha oppi 2 ss fløyte. La det stå litt etter at sjokoladen er smelta, sånn at fyllet tjuknar (ca 8 min i følge oppskrifta). Smørr fyllet oppå muffinsa.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar