torsdag 24. juni 2010

Egg i ulike variantar

Frittata (1 porsjon) Ingredienser:

2 porsjonar

2 tomater
1/2 gul paprika
1/2 rød paprika
1/2 squasj
1 løk
1/2 båt kvitløk
olje til steiking
1/2 ss hakka rosmarin
1/2 ts salt
1/4 ts kvit pepar
1/2 dl hønsebuljong

Skjær grønsakene i terningar. Finhakk løk og kvitløk. La grønsakene surre olja i noken min. Tilsett rosmarin, salt og peppar og hell over hønsebuljongen. Kok grønnsakene så vidt møre. Steik egg. Serveres med brød til.


Broccoletti



2 posjonar:

4 egg
4 ss melk
1/2 ts salt
1/2 brokkoli
ost
salt og peppar

Pisk isamen eggeblandinga. Hell røra i middels varm panne. Når eggeblandingen har stivna, legges ferdig kokt brokkoli oppå. Dryss reven ost på toppen. La det stå til eggemassen har stivna og osten smelta. Server med brød til.

Alternativ omelett



2 porsjonar

4 skiver kokt skinke
6 skiver spekeskinke
4 egg
4 ss chilisaus
1 tomat
2 knekkebrød
1/2 ts chilipulver



Skjær kokt skinke og spekeskinke i små bitar og steik dei lett i ei steikepanne. Visp samen egg og chilipulver og ha det over i steikepanna. Fordel tomatene og knekkebrøda på toppen og steik vidare i ca 3 min. Ha omeletten over på tallerken og dryss over chilipulver.

Bon apetitt!
Og god helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar