Sist lørdag var eg på piknikk i Botanisk hage. Eg hadde med pizzaboller, foruten "dø" tid (heving, steiking osv) gjekk da veldig fort og laga dei og dei blei veldig gode.
Start med å laga ein gjær deig, til 10 store pizzaboller trenger du dette:
300 gr kveitemjøl, 250 gr grovbakst blanding, 50 gr gjær, 1 ts salt, 2 ss olivenolja og 3 dl lunka vatn.
Eg brukte tørrgjær og starta med å blanda alt det tørra, tilsatte vatn og olja, og jobba med deigen til den fekk fin konsestens og var elta godt. Deigen hevde i ca 45 min. I mens laga eg ein pakke med meksikansk pizza saus og avkjølte den (varm saus på deigen gjere at deigen blir vanskelig å trilla samen og skjera i bitar) og raspa ein boks bogskinke.
Kjevla ut deigen, smurte utover sausen, la skinkebitane utover. Trilla deigen samen og skar i tjukke skiver.
La bollene på steikeplate med papir og hadde oppå raspa ost (eg hadde litt raspa ost for hånd, viss ikkje er da nesten bedre å bruka skiver med ost, for då får ein ikkje så masse svinn (ost som blir liggande mellom bollene))
Steikte bollene på 225 gr i 25 minut.
Etter max 30 minutt effektiv jobbing (då var kjøkkenet rydda og), låg 10 pizzaboller til avkjøling på rist.
La bollene på steikeplate med papir og hadde oppå raspa ost (eg hadde litt raspa ost for hånd, viss ikkje er da nesten bedre å bruka skiver med ost, for då får ein ikkje så masse svinn (ost som blir liggande mellom bollene))
Steikte bollene på 225 gr i 25 minut.
Etter max 30 minutt effektiv jobbing (då var kjøkkenet rydda og), låg 10 pizzaboller til avkjøling på rist.
Det var masse fint å sjå på i Botanisk hage, ny piknikk på slutten av sommaren er allerede planlagt og då er det sikkert heilt andre blomster å sjå på.
Nam, nå ble jeg sulten sånn rett før leggetid.. Jeg noterer meg tipset om å raspe skinke - det skal jammen meg prøves ut neste gang vi har bruk for skinke i biter.
SvarSlettHa en god helg!