torsdag 25. november 2010

Berits brune pinnar

I går var eg på julekakebaking hos ei venninda. Me var sju jenter. Eg laga mine favorittjulekaker; Berits brune pinna. Og til dei trenge du:
200 gr sukker og 200 gr meierismør som røres kvitt.
1 eggeplomma, 1 ss lys sirup, 1/2 ts kanel, 1 ts vaniljesukker, 1 ts natron, 300 gr mjøl. Dette blandes i sukkeret og smøret når det er blitt kvitt.
Del deigen i 6, rull det til pølser, trykk ut på bakepapir, pensla med eggekvita og ha mandla og sukker oppå. Steik på 175 gr i 10-12 min. Skjær dei pinnar mens dei er varme og ha det over på rist for avkjøling.
I tillegg til Berits brune pinna har eg tenkt å laga brente mandlar, marsipan og kansje sjokoladekjeks som eg har funne oppskrift på hos http://www.passionforbaking.com/ (som for øyeblikket er min favorittsøtsak blogg), så følg med.

Eg pleie å pynta til jul 1 søndag i advent, men sidan eg får besøk i helga, har nissane
adventsstjerna
og englane allerede flytta inn.
No sitte eg å vente på barndomsvenninda mi som komme på besøk. I mårå blir da halv dag på jobben, og julegaveshooping på programmet.
Ha ei fin helg du og!





1 kommentar:

  1. Kos deg! <3 :)

    Klem ei sjuke litå ei som e ferdi me begge brodeiå^^ :)

    SvarSlett