lørdag 13. november 2010

Gullerotkaka

9 egg
540 gr sukker
225 gr smør
450 gr mjøl
6 ts malt kanel
6 ts natron
465 gr reven gullerot
Skrell gullerøttene og rasp dei.
Smelt smøret og la det avkjøla seg mend du vispe eggedosisen.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis (jo lengre du piske, jo bedre)
Tilsett smøret i eggedosisen.
Bland da torra, og løft da inn i røra med ein slikkepott
Tilsett raspa gullerot på samme måten.
Ha røra oppi ei lita langpanne (27*37 cm) med bakepapir i bot
Steik kaka i ovnen på midterste rille på 175 gr i ca 45 min.
Kjenn med ein strikkepinne at den er ferdig.
Legg evt eit bakepapir oppå på slutten, så kaka ikkje blir svidd på toppen.
Avkjøl kaka
Visp samen 125 gr kremost natureal, 60 gr mjuk margarin, 4 dl melis og litt sitronsaft.
Smør kremen utover kaka
Hadde med denne kaka på jobben til fredagskaffien i går, grei kaka og ta med og god på smak.
Kansje eg prøve å ha oppi litt hakka mandla eller solsikkefrø neste gong eg lage den.
Ha ein fin lørdag!

2 kommentarer:

  1. Takk for flott oppskrift. Skal huske på å sende deg gode tanker når vi spiser gulrotkake i morgen.

    SvarSlett
  2. Heisan,

    Nå har det vært magert med kake de siste fredagene. Da er det jo veldig fint at du legger ut oppskrifter som dine kolleger kan ha nytte av. Synes bloggen din begynner å bli flott, med fine bilder av gode retter som frister...Du beveger deg oppover på mine favoritter :-)

    SvarSlett