fredag 19. november 2010

Foccacia med fyll

Blei tipsa om denne oppskrifta av søster mi, eller rettare sakt, det var ingen oppskrift, men hu hadde tatt det hu hadde i kjøleskapet og blanda det og hatt det oppå ein foccatsja. Eg kjøpte inn da hu hadde hatt oppi, og eg gjorde da samma, og det blei veldig godt.
Start med å laga foccacia deigen.
Og til ei lita langpanne trenge du:
50 gr gjær
7 dl vatn
4.5 ss olja
15 dl mjøl
1 ts salt
1 ts sukker
Bland tørrgjær med det alt det tørre, tilsett lunka vatn (37 gr) og olja. Elt dette godt i samen. Deigen skal vara grautere. Når du er ferdig ha litt olje over før du sette deigen til heving til den har gått dobbel størrelse.
Bland samen fyllet
1 boks skinka
svarte oliven
1 løk
1 glass pesto
soltørka tomater
Hell deigen over i ei langpanne med papir, fordel fyllet oppå og la det etterheva i 20 min.
Steik på nederste rilla i ca 40 min på 225 grader.
Strø ost oppå når foccacian er ca halvsteikt.
NB, pass på at dei soltørka tomatene ikkje blir svidde, da blei mine :(

Server med salat til.
Neste gong skal eg prøva uten ost, og legga bakepapir oppå viss eg ser dei soltørka tomatene begynne å bli svidde, legga bakepapir oppå.

Og viss du er intresert, er julekorta eg laga tidligare i haust, no komt i epla butikken min som du finne her:

www.epla.no/shops/oddbjorgshobbyhjorne/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar