3.5 dl kveitemjøl
60 gr smør
1.5 dl kesam mager
1/2 ts salt
Ha mjøl, kesam, smør og salt i food processore. Deigen skal vara mjuk, men ikkje klissete. Pakk deigen i plast og ha den i kjøleskapet. Rensk og vask brokkolien og vårløken i små bitar. Bland samen egg, melk, fløyte, rømme, persille, dill, parmasan, salt og pepar. "Trykk ut" paideigen i ei smurt paiform/ildfast form. Forsteik deigen i 10 minutt på 180 gr. Ha aleminiumsforlie langs kantane slik at kantane ikkje "dette ned". Etter at deigen er forsteik, ha i brokkolien, vårløk, fisken og eggeblandinga til slutt og steik i 50 minutt.
Fyll
300 gr røykelaks (evt litt varmrøykt laks eller makrell)
5 egg
1.5 dl melk
1.5 dl matfløyte
1 dl rømme
1 dl persille, hakka
1/2 dl dill, hakka
1/2 dl reven parmasan
3 vårløk hakka
1/2 brokkoli
salt
pepar
Tomatsalat
skjær romtempererte cherrytomater i to, ha oppå masse basilikum, god olivenolja, noken dråpa balsamico edikk og litt salt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar