torsdag 14. april 2011

Fiskepai og tomatsalat

Deig

3.5 dl kveitemjøl

60 gr smør

1.5 dl kesam mager

1/2 ts salt


Ha mjøl, kesam, smør og salt i food processore. Deigen skal vara mjuk, men ikkje klissete. Pakk deigen i plast og ha den i kjøleskapet. Rensk og vask brokkolien og vårløken i små bitar. Bland samen egg, melk, fløyte, rømme, persille, dill, parmasan, salt og pepar. "Trykk ut" paideigen i ei smurt paiform/ildfast form. Forsteik deigen i 10 minutt på 180 gr. Ha aleminiumsforlie langs kantane slik at kantane ikkje "dette ned". Etter at deigen er forsteik, ha i brokkolien, vårløk, fisken og eggeblandinga til slutt og steik i 50 minutt.


Fyll

300 gr røykelaks (evt litt varmrøykt laks eller makrell)

5 egg

1.5 dl melk

1.5 dl matfløyte

1 dl rømme

1 dl persille, hakka

1/2 dl dill, hakka

1/2 dl reven parmasan

3 vårløk hakka

1/2 brokkoli

salt

pepar


Tomatsalat

skjær romtempererte cherrytomater i to, ha oppå masse basilikum, god olivenolja, noken dråpa balsamico edikk og litt salt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar