Til to svoltne personar trenge du dette for å laga den gode suppa på bilde over: 300 gr kokt kyllingkjøtt (eg brukte salatkjøtt) 2 vårløk, eller 1/2 purre 1 løk 2 gullerøtter 1 boks hermetike tomater 2 små fedd kvitløk 1 ss olje skallet av 1/2 appelsin 1 gr safran eller 1/2 ts gurkemeie 6 dl hønsebuljong 3 poteter salt pepar 2 ss finhakka basilikum eller provencekrydder Viss du ikkje har kyllingkjøtt i småbitar, skjær det i 2-4 cm store bitar. Rens og skjær grønnsakene i små terningar. Fres vårløk, løk og kvitløk i olja (eg syns ting fort smake for masse kvitløk, så eg har oppi kvitløken i heile fedd og tar dei ut før servering). Ha i gullerøttene, tomat, appelsinskall og safran og hell over buljongen. La dette småkoka noken minutt. Tilsett potetene, og kok suppa til dei er møre. Tilsett kyllingkjøttet og basilikum til slut.
REINSDYRSTEK MED RØDVINSAUS, SELLERIROTPURE OG HONNINGSTEKTE PÆRER
for 4 timer siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar