torsdag 14. april 2011

Smårettar *3

Da er skjelden eg har noken på kvelds, og får ein besøk på kvelden, blir da ofta middag då i staden for. Men før påske hadde eg besøk av mamma og hu kom med fly og var ikkje her før kl 22, og då blei da for seint med middag og eg hade lyst å ha noko litt anna en vanlige brødskiver. Så eg laga tre smårettar, inspirert av tapaskokeboka mi eg har kikka i, i da sista.




Heimelaga grovbrød med nøtter med tunfisk salat
Dette trenge du:


tunfisk i vatn
mais
vårløk
oliven
god olja
cherrytomater


Skjær vårløken, oliven og cherrytomater i bitar, sil tunfisken og rør da samen med dei øvrige ingrediensane. Holde seg godt i kjøleskap i 3-4 dagar i tet boks om du skulle laga stor porsjon.




Tomatsalat


Tomatblandinga som eg brukte til bruchetta og du finne oppskrift på her:
http://oddbfurre.blogspot.com/2010/02/heimelaga-tomatsuppe-og-bruchetta.html

Butterdeig kringler


Eg kjøpte ferdig butterdeig i frysedisken. Kjevla den ut "skivene", slik at dei blei ca dobbelt så store. Smørte på eit tynt lag med pesto (fra glass denne gongen). Rulla langsidene mot kvarandre, slik at dei møttes på midten. Skar skiver og la kringlene og la dei på bakepapir på ei plate. Steika dei i ca 25 min på 200 gr. Smaka kjempegodt når dei var lunka, men blei litt seige når dei blei kalde.




Ha ei forsatt fin veka!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar