lørdag 27. juni 2009

Oppskrift

Når eg strikke, like eg best å holda på med ting som ein ikkje må sitta å sjå ner i oppskrifta på heile tida. Ein av mine spesialitetar er sokkar. Eg strikke sokkar til familie og venner til jul kvar år, og det blir ialefall produsert 20 par i ulike størrelsar i løpet av året. Bilder vil bli lagt ut fortløpande etterkvart som eg får ein sokk i kvar størrelse.

Bråt:Eg startar med å legga opp x masker på 4 pinnar, og stikker to rette og to ronge x omgongar til eg er ferdig med bråtet.

Hel: Forsette med å alle maskene på to pinnar, over på ein, strikke rettstrikk fram og tilbake x gongar på denne pinnen. Starte med å stikka to masker samen to gongar, midt på, så to masker to gongar ein gong. Stikke ut pinnen og til midten av neste, legge pinnane samen og felle av.

Fot: Hent opp så mange masker som du hadde på kvar pinne før du begynte på helen. Strikk rettstikk x omgongar. Start med å felle av med å stikk samen 2 masker på kvar pinne ein omgong, to gongar vanlig rettstikk, gjer dette to gongar, før ein gjere kvar omgong til ein har fire masker igjenn og trer tråen igjennom dei.
(Avfellinga blir finast viss du starte midt oppå foten, og stikke sammen dei to siste maskene på den pinnen, to første på neste, så to siste og så to første.)

Eg bruke pinne 3.5 og ein middels tjukk trå og oppskriftene mine er ut frå dette.
Eg har gått over til bambus pinna, noko eg kan anbefala. Meir behagelig å jobba med og ein sleppe å høyra på klirre lyd.

Skulle det vara noken spørsmål om oppskrifa, ikkje var redd for å ta kontakt.

2 kommentarer:

 1. Har ikke striket sokker ennå jeg (flaut) men dette hørtes overkommelig ut :) Må prøves en dag! HVor får du tak i bambuspinner forresten?

  Liker bloggen din altså! Siter å ser gjennom hele nå, så det blir nok flere komentarer etterhvert :)

  SvarSlett
 2. Hei

  Så kjekt at du like bloggen min:) Når eg ser på alle dine prosjekt, vil strikking av sokkar etter eit par, bli som fingerhekling for deg. Veldig greit å gjera viss ein ser på tv, eller ta med seg viss ein skal ut. Og når ein først har fått det i fingrane, trenge ein ikkje tenka, utenom helen og opptelling av omgongar.

  Pinnane er kjøpt på strikkebutikken på Oslo city, men sett de mange andre plassar og.

  Ha ein fin kveld!

  SvarSlett