lørdag 13. april 2013

Mat på bål

 Me skulle ha primitiv matlaging på speidarmøte. Eg testa ut vafler på bål. Vaffel nr 1 blei ei "tørr" og tok 10 minutt å steika. Nummer 2 gjekk raskare og var berre litt "tørr" og nr 3-4-5- osv blei kjempegode og gjekk nesten raskare å steika enn inn på vaffejern.
 På speidermøte laga me brownies. Etter å ha lest litt om sjokoladekake på bål og stormkjøkken på nettet blei det ett enkelt valg. Brownies trenge ikkje vara gjennomsteikt og det er ei "låg" kaka.

Kakene blei steikt på bål, noken blei jevnt steikt andre var rå i eine enden for kaka hadde stått litt skeivt. På alle kakene var det ca 1 cm i botn som var svidd. 
Alle fekk smaka, noken syns det var kjempegodt men andre syns den var for svidd.

1 kommentar:

  1. kake på bål. Ta ei gamal stor gryte. Ha eit lag sand i botnen4-5 cm. Når sanden er varm, sett kakeforma nedi. Legg på lokk og legg kol frå bålet på lokket(overvarme er viktig når du steikjer kaker). Har laga menge gode banankaker på denne måten. Dette funkar godt og til å stekja bollar.

    SvarSlett