fredag 12. desember 2014

Bakt potet med kylling og bacon

 Sist lørdag kosa me oss med bakt potet. Eg hadde ei bakepotet per person uten aluminiumsfolie i steikeovnen på 200 grader i 1,5 time. Når potetene begynte å bli ferdige starta eg med å steike 200 gram opphakka bacon og ein halv opphakka løk. Etter at det hadde steikt i 4-5 minutt hadde eg oppi 250 gram kyllingfile i betar. Neste steg var å blanda ett halvt beger lett rømme og 2 ss sennep. Eg hadde rømmenblandinga oppi bacon, løk og kyllingen blandinga og lot det småkoke 2-3 minutt. Så hakka eg opp salat, paprika og sukkererter. La poteta mitt på tallerken og skar et kryss midt oppå poteta. Eg starta med ost nederst, så kjøtt og rømmeblandinga og ost og mais på toppen. Salaten hadde eg rundt poteta.
 
Kjøttmengdene passa for to voksne.  
 
Etter at med hadde juleverksted:)

2 kommentarer:

  1. Koseleg julepynt. Dåke er flinke.

    SvarSlett
  2. Takk skal du ha, Svigermor!

    SvarSlett