søndag 3. april 2016

Gluten og laktosefri iskake

Iskaker er kjekt, dei kan du lage på forhånd og ta opp når du trenge ei kake. Denne kaka har eg lagt ut før, men no har eg laga ein gluten og laktosefri variant.  
 
Til 24 cm form trenge du dette:
10 digestiv kjeks glutenfrie.
Kjeksa skal knusast, dette kan enten gjerast ved å bruke ein kjøkkenmaskin eller sendte mannen i huse ut i boden med kjeksa i ein brødpose, og han knuse dei med ein plastikk hammar. Kjeksa legges i botn av forma.

Pisk samen, 3 eggeplommer, 2,5 dl sukker, 1 ts vaniljesukker, 1 boks laktosefri philadelfiaost og et beger/halvt glass godt syltetøy (jordbær for eksempel).
Tips, ta osten ut av kjøleskapet litt før, då blir den lettare å piska samen med dei øvrige ingrediensene

Stivpist 3 dl laktosefri fløyte (det tar litt lengre tid enn med vanlig fløyte)

Stivpist 3 eggekviter

Bland samen innholdet i dei tre skålene og ha oppi forma
Frys kaka i minimum 4 t.
Ta den opp litt før servering, skjær rundt kanten, legg et fat oppå forma og snu rundt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar