fredag 30. oktober 2009

Omelett

Denne omeletten hadde eg til middag i dag, enkelt og godt. I dag hadde eg bacon, kokt potet, løk og rukolasalat i den. Men her er det kunn fantasier og ka ein har i kjøleskapet som sette grenser. Ost, kjøttdeig, tomat, paprika, pasta, champingjong er andre ting er noken forslag til andre ting ein kan ha oppi, og som eg syns er godt.

Eg starta med å legg bacon i ei lita ildfast form og hadde det inni steikeovnen på 200 grader til det hadde begynt å få farge, så tok eg oppi dei øvrige ingrediensane. Så laga eg ei blanding av tre egg og tre ss melk som eg helte over (til ein veldig svulten person).
Og resultatet av 20 min på 200 gr er:
Nam, nam...
Når ein steike omeletten i steikeovnen kan ein regulere steiketid og temperatur etter kor tjukk omeletten er, og ein er garantert å få gjennomsteikt omelett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar