Krema røykelaks (2 porsjonar)
Finhakk ein løk og fres den i olivenolja. Tilsett grovhakka 150 gr sopp og fres den samen med løken. Hell over 2 ss kvitvin (eller eplejus), 1 dl matfløyte og 1 ss grovhakka sennep, la det koka til veska er halvert. Tilsett 100 gram spinat (fråsen fungerte heilt bra)
Tilsett 200 gr røykelaks og kok opp. Server med fullkornspasta.
Smaka god både varm og kald.
I kveld har eg sett filmen Julie og Julia. Ein film alle om er glad i laga mat eller blogge burde sjå. Filmen handla om ei som sette seg som mål å laga alle rettane i ei kokebok (over 500 stk) iløpet av eit år. Alle utfordringane hu møtte i forhold til da og parallellt fulgte me livet til hu som hadde skreve boka. Kansje det skal vara nyttårsforsett, laga alle oppskriftene i ei kokebok? Eg hadde tenkt å laga alle smoothiane i smoothie kokeboka mi men det går ganske dårlig. I kveld enda eg opp med blåbær smoothie igjenn (absolutt ein av favorittane). Er blit anbefalt kokeboka til Kari Jackeson (god, enkel og sunn kvardagsmat), så viss eg får den til jul, kansje eg skulle jobba igjennom den, time will show....
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar