fredag 14. januar 2011

Bokanbefalingar

Hei, eg har lest og høyrt to bra bøker i da sista. Gullu Can blei født i Kurdistan rundt 1930. Sju av barna hennes døde, åtte overlevde. På 1970-tallet utvandret hun til Sverige med en drøm om et liv uten fattigdom og sult. I januar 2005 døde hun. Hvem var hun egentlig? Gjennom sitt ønske om å bli kjent med sin mor åpner en ny verden døren for Mustafa Can; en verden av fortrengte følelser, av skam, ensomhet og hjemløshet. Men dørene åpnes også til grensesløs kjærlighet, tilgivelse og identitet.
En fortelling om uventet kjærlighet i et overgitt landskap på Svalbard. Bea har aldri latt seg blinde av en mann. Midt på sommeren reiser hun til det iskalde Svalbard. Ingen forstår hva hun skal gjøre der. Snart befinner hun seg på en båt midt ute i isødet sammen med en liten gruppe mennesker. Bea er ikke med den eneste av passasjerene som bærer på hemmeligheten, og dramatikken utspiller seg i et overgitt landskap, der møtet med naturkreftene intensiverer hendelsene.

Legg igjenn ein kommentar på dette innlegget, og du er med i trekninga av boka Zona Frigida. Eg trekke neste fredag, og dersom du er den heldige, vil den dukka opp i postkassen din.

God helg!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar