torsdag 26. januar 2012

Matøkonomi 1

Den våkne lesar, ser det er ny etikett i dag. Eg starta med eit prosjekt i haust, og her er resultatet så langt, og planen er å komma med oppdateringar når eg har gjort fleire "observasjonar". Det er ikkje dårlige tider i Sinsenveien som har vore motivasjone for prosjektet, heller ikkje ønske om å redusera matutgifter (er det noko eg ikkje sparer penger på, så er det mat), men interesse for å vita ka ting kosta. Og sjå at taco feks, er den dyraste retten, og all den gode maten ein har laga frå botn av for ein billig peng. Prisen er for ein "god" porsjon, råvarene er hovedsakelig kjøpt på kiwi og eg forutsette at når eg feks kjøpe ein pakke gullerøtter, bruker eg opp alle gullerøttene (feks 1 pakke med 10 stk kosta 20 kr, då blir det 2 kr gullerota som blir lagt inn i prisen). Eg har eit lite påslag for krydder og evt olje el på alle rettane.
Bacalao
50kr


Sei i form med purre, mais,
champingjong, yoghurt naturell, kremost og bakt potet
28kr


Chili con carne
15kr


Laks, purre, sukkererter i ildfast form
og fullkornpasta
30kr


Oreo kaka 24 cm
170kr


Taco (kjøttdei, saus, tortilla,
guakomole, sukkererter, tomat, agurk, ost, rømme, mais)
70kr


Daimis (1 porsjon 5 dl fløyte)
85kr


Ris, reker, paprika, kvitløk, erter
45kr


Pizza med kjøttdeig og mais og salat
30kr


Laks med purre, annanas, gullerøtter,
fløte og rømme og potet

45kr


Rotgrønnsaker med kylling og timian
50kr


gourmett torsk m/druer, mandlar og potet
42kr


1 bagels med 1 pakke røkelaks
33kr


Purresuppe med kjøttdeig, gullerot og
kremost

22kr

1 kommentar:

  1. Hei Oddbjørg! Kjekt å finna bloggen din! Spanande prosjekt du har med muddagsrekning, det er noko me har fokusert mykje på med elevane i mat og helse også! Viktig å være litt bevisst på!

    SvarSlett