lørdag 1. september 2012

Grønn Risoto med laks

 
 
Steik laksen med salt og pepar etter anvisning på pakken, sett den i steikeovnen først dersom den er fryst, og litt seinare viss den er tint osv.  1 file per person
 
Hakk opp 1/4 purre eller 1/2 løk og surr i olje sammen med 1 fedd finhakka kvitløk.
Tilsett risotto risen (sjå kor mykje det skal vara per person på pakken) og surr litt til.
Tilsett 1 ss hvitvinsedikk per 2 persjon, og kok det inn.
Tilsett vatn (sjå kor mykje på pakken), kok opp, skru ned temperaturen på plata og la det stå og trekke, til vatnet er trekt inn (tar ca 12 minutt).
 
Mens risottoen står og trekker, skrelle du ein agurk og hakkar i små bitar og vaske ein pakke rucola (denne mengda er til 2-3 porsjonar).
 
Når risotoen er ferdig, rør inn agurk, rucola og 1 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper.
 
Ha ei fin helg!
 
 
 
 


1 kommentar:

  1. Dette så godt ut - vi bruker også ofte risotto og laks, men trenger å fornye oss litt, så takk for ny oppskrift på risotto:)

    Så fint spisestuemøblementet deres ble også:)

    God helg!

    SvarSlett