søndag 21. april 2013

Cappucinokake

 
 
Til ei 26 cm form trenge du:
225 gram smør
225 gr kokesjokoade
6 egg
3 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
3 dl mjøl
 
Smet smøret og ta kjelen av plata. Del sjokoladen i bitar , og ha i smøret. Rør rundt til sjokoaden har smelta. Sett blandinga til side.
 
Vist egg og sukker til eggedosis. Tilsett vaniljesukker, salt, bakepulver og mjø. Vend inn smør/sjokoladeblandinga.
 
Ha blandinga i ei rund kakeform, og steik på 175 grader i ca 35 minutt. Kaka skal vera mjuk i midten, men gjennomsteikt 2-3 cm frå kanten.
 
Kaka skal avkjøle i forma på ei rist, og den smake best etter ei natt i kjøleskapet.
 
 
Fyll
1 beger tine kremost nature
1 ss kakao
100 gram romtemperert smør
2 ss sterk kaffi
ca 300 gram melis.
 
Rør samen alle ingrediensane. Dersom fyllet blir for tynt, tilsett meir melis.
Ha kremen oppå kaka og pynt med mokkabønner. 

1 kommentar: