fredag 14. juni 2013

Nøtteparafait


I går hadde min mann bursdag, og me benytta anledningen til å ta i bruk bake it easy kakeforma me fekk til bryllupet.
Du trenge:
6 egg
375 gr sukker
300 gram mandlar
1 ts vanlinjesukker
4 dl kremfløyte
Mal mandlane. Skill egga. Stivpisk kvitene, tilsett 250 gram sukker. Vend inn dei malte mandlane. Fyll halvparten av mandelmarengsen i den smurte forma (22 cm i diameter). Steik på nederste rille i varm steikeovn på 220 grader i ca 10 minutt til botn er lys gyllen.
Parfait
Visp eggeplommene med resten av sukkeret og vaniljesukkeret til ein luftig og kremaktig eggedosis. Visp kremen og bland med eggedosisen. Vend dette inn i resten av mandel marengsen. Hell massen øve den avkjølte mandel botn og frys.
Server med blåbær og kjærlighetsfurkt.

Ha ei fin helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar