tirsdag 9. juli 2013

Gazpacho og havrekjeks

Det er sommer, det er sol:)
og i går hadde me gazpacho til middag.
 
Gazpacho er ei kald tomatbasert suppe frå Spania. Den lages ved å blande alle ingrediensane i en blender og sette suppa kaldt.  
 
Til 3 porsjonar trenge du: 8 store smaksrike tomater, 1 paprika, 1 fedd kvitløk, 1/2 chili uten frø, 2 ss sukker 1 ss sherryeddik og 2 ss olivenolje extra virgine.
(er du ikkje glad i sterk mat, ta litt mindre kvitløk og chili)
 
Me hadde ferske solsikkerundstykker til suppa.
Oppi suppa hadde me mais, agurk, skinke og fetaost.
 

På søndag bakte me havrekjeks. Kjeksen kan etast med god samvittighet og er perfekt når ein har lyst på ett mellommåltid. 

Til 8 hjerter og 30 runde kjeks trenge du: 5 dl havregryn som trekke i 2 dl melk, 2 dl kveitemjøl, 50 gr smelta smør, 1/2 ts salt, 1 ss sukker og 2 ts bakepulver.
 
Bland alle ingrediensane og kjevl ut til 3 mm. Stikk ut hjerter/rundingar med ett glass
 
Steik i 12 minutt på 200 grader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar