onsdag 24. juli 2013

Jordbær

Sist helg vaGr me i Trysild på hytta. På lørdagen skulle me ut å sjå etter multe, men etter å ha vore 3 plassar og sett, gav me opp. Me var ei helg eller to for tidlig ute, multen var fortsatt kart. I stadenfor kjøpte me ein kasse jordbær. Eg starta og renska og ikkje lenge etterpå fekk eg ein god hjelpar som både renska fortare enn meg, og som stod for syltetøy produksjonen.
med god hjelp av vår nye venn Kenwood kjøkkenmaskin som me fekk til bryllupet. Me bruke denne oppskrifta:
3 korger bær
3 dl sukker
1/2 sitron eller 2 ss sitronsaft
1/2 pakke frysepulver.
Bland alt samen i foodprosessoren eller smoothie kolben (som me gjorde).
Mesteparten gjekk til syltetøy, og noko blei fråsen til smoothe og desser.
Frå me starta til kjøkkenet var i orden igjenn brukte me 2 timar. Og me hadde små (men søte) bær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar