søndag 20. oktober 2013

Homemade Granola muffins

 
Eg fekk kokeboka Manuelas hjemmebakst til bursdagen. Eg blir veldig glad når eg får kokebøker, siden eg har kjøpestopp på det sjølv. Eg syns det er veldig kjekt å bla/lesa i kokebøker. Dei fleste oppskriftene i Manuelas kokebok passa dårlig med ein svangerskaps diabetes "diett". Men når eg kom til Homemade Granola stod det "...denne granolaen er en ganske sunn blanding....". Og siden nøtter og frø er bra for meg, bestemte eg meg for å prøva. Eg har laga min egen variant, med utgangspunkt i oppskrifta i boka.
 
200 gram store havregryn
50 gram gresskarkjerner
50 gram solsikkefrø
5 ss linfrø
3 ss sesamfrø
50 gr grovhakka mandlar
150 gr tørka tranbær
50 gr brunt sukker
1/2 dl solsikkeolje
1/2 dl flytande honning
1/2 dl lønnesirup
 
Forvarm ovnen til 180 grader
 
Dekk ei steikeplate med bakepapir. Bland havregryn, gresskarkjerne, solsikkefrø, linfrø, sesamfrø og mandlar. Ha de oppi steikeplata. Ha det i ovnen ca 8 minutt. Ta det ut og ha oppi ei bolle og tilsett tranbæra.
 
Samtidig som frøa er i steikeovnen varme du opp det flytande og sukkeret i ein kjele på svak varme.
Når sukkeret er smelta og alt er blanda helle du det over den tørre blandingen. Fordel innholdet i muffinsformer. Sett det tilbake i steikeovnen i 25-30 minutt. Avkjøl kaldt 1-2 timar.
 
Eg har redusert mengden sukker, olje, honning og sirup, men skjønte fort at dette passa dårlig med min "diett". Me kosa oss med dette ein dag når me hadde besøk til kaffien, og etterpå fekk gjestene det som var igjenn:)
 
Det er masse gjærbakst i boka som eg glede meg til prøva ut.
 
Ha ein fin søndag!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar