søndag 16. februar 2014

Suksesskake

Botn: 4 eggakviter, 200 gram sukker, 250 gram grovmalte mandlar.
Visp eggakvitene stive og tilsett sukkeret litt etter litt slik at massen blir blank og seig. Bland mandlane forsiktig inn og steik kakebotn på 175 grader i 45 minutt, 24 cm form.
 
Krem: 2 dl fløyte, 200 gram sukker, 2 ts vaniljesukker og 250 gram meierismør.
Kok opp kremfløyte, sukker og vaniljesukker. Visp eggeplommene og spe det litt etter litt oppi fløyteblandinga (rør kraftig). Varm forsiktig til kokepunkt, men blandinga må ikkje koka, men tjukne. Avkjøl blandinga (eg hadde blandinga 15 minutt i frysen) og tilsett mjukt smør. Kjør blandinga til den lett og luftig.

Eg har ett rose hjerta på bordet til minne om min kjære bestefar som døde for 13 dagar sidan. 

2 kommentarer:

  1. Heldige oss!!! Du er ei dame med stor D!!!

    SvarSlett
  2. Jeg får ikke til den kaka der. Smørkremen min bare renner av hele kaka. Du fikk den superfin

    SvarSlett