søndag 23. mars 2014

Barnedåp og glutenfri og laktosefri snopekaka.

 Sist søndag hadde me barnedåp. Samme prest som via oss, døypte lillegutt. Familien deltok med lesing, bønner, lystenning og song under gudstjenesten. Dagen blei feira på Thon hotell Triaden.
Temaet var bilar, og dei samme bilane gjekk igjenn på bordkort og invitasjor. Serviettane hadde og bilar. Til "middag" var det smørbrød.
Og så hadde me kaker, sjokoladekaka, boller, snopekaka og marsipankaka. Med 15 gjester (inkludert 2 babyar var det nok kaker;)).
 Gluten og laktosefri snopekaka
Til ei 26 cm kakeform trenge du dette:
6 eggekviter, 375 gram melis, 1 ts fin glutenfri mjølblanding, 3 ts bakepulver, 150 gram grovhakka mandlar og 150 gram grovhakka peanøtter.
 
Stivpisk eggekviter og melis (eg var litt bekymra i starten for at det ikkje skulle bli stivt. Men det blei stivt, det tok berre litt lenger tid enn når ein piske kviter uten melis;))
 
Steik i rund smurt form i 40 minutt på 175 grader.
Avkjøl
 
Smelt 150 gram økologisk sjokolade i vannbad (eller anna sjokolade uten laktose) og ha det oppå kaka. Avkjøl.
 
Lag gul krem av 6 eggeplommer, 100 gram sukker og 2 dl laktosefri kremfløyte.
Rør alle ingrediensane samen og kok i 2-3 minutt (blandinga skal tjukne).
Rør inn 100 gram smør uten melk når kremen er ferdig og koka.
 
Ha den gule kremen oppå sjokoladen, sett kaka kaldt.
 
Før servering piskes 3 dl laktosefri kremfløyte og has oppå kaka. På toppen skal ein ha friske bær.
Kaka blir ekstra fin om ein har fløyten i sprutepose og ein pynte den slik som Triaden hotell gjorde for oss.

Marsipankaka med bilde av lillegutt, navn og datoen han blei født.
 
Ein kjekk dag!
Ps. Triaden hotell kan anbefalast.
 

3 kommentarer:

  1. Og marsipankaka passerte sikkerhetskontrollen på Gardermoen utan problem . . .

    SvarSlett
  2. Gratulerer så mye med vel overstått dåp, så ut som en kjempe fin dag :-)

    SvarSlett
  3. Takk, takk:) Godt marsipankaka gjekk igjennom sikkerhetskontrollen:)

    SvarSlett