onsdag 16. april 2014

Ostekake (gluten og laktosefri)

 
I går hadde eg Tupperware selskap, i tillegg til å få informasjon om bra produkt var det ein kjekk og sosial kveld.
 
Her er oppskrift på kaka:
Smelt 100 gram smør uten melk.
Bland smøret med 150 gram glutenfri havregryn.
Ha blandinga i ei kakeform og steik i 10 minutt på 200 grader.
Eg brukte "bake it easy" forma som har ein diameter på 23 cm.
Avkjøl botn.
 
Pisk 1 kartong med laktosefri fløyte
Bland samen 1 boks soya kremost naturell, 2 boksa laktosefri rømme, 1,5 dl sukker og 2 ts vaniljesukker.
Bland fløyten med ost og rømme blandingen.
 
Kok opp 1,5 dl vatn.
Rør ut vatnet i ein pakke sitron gele.
Gelen has i kremblandinga i ei tynn stråle men du røre.
 
Pynt med kiwi og druer.
La kaka stå kaldt i 2 timar før servering.
 
Dersom du ikkje har behov for gluten og laktosefri kake kan du erstatte havregryn med ein halv pakke digestiv kjeks.
Ein kan bruka vanlig fløyte, kremost og erstatte eine rømmen med cream fløyte.


Soya kremost frå Meny


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar