tirsdag 8. juli 2014

Ein deig, 3 alternativ

 
Det er ikkje ofte eg bakar tre gongar på ei veka, og at eg lage samme oppskrifta har aldri skjedd før, men når eg fant denne, måtte eg prøva. Det begynte med vanlig brød, så rundstykker og til slutt brød i ultra pro forma. Eg erstatta kveitemjøl med Møllerens fibra mjøl.
 
 
Flate rundstykker er lette å ha pålegg på når ein skal ta med.
Eg brukte ei treskei og "ausa" deig ut på bakeplata.
Steikte 12 minutt på 225 grader.
Blei 20 store rundstykker av ein posjon deig.



I ultrapro forma på 3,5 liter brukte eg halv oppskrifta og blanda alt direkte i forma.
Tilsette 2 ss olje så brødet ikkje skulle henga fast i forma. Smaka kjempegodt:)
225 grader, 40 minutt med lokk og 15 uten lokk til slutt.

 
Heldige med har hatt desse to fine bukettane å  sjå på den siste veka:)
 

Ha ein fortsatt fin sommarkveld!

1 kommentar:

  1. For en super idé å lage rundstykker av deigen. Det skal jeg også prøve!
    Pludrehanneklem

    SvarSlett