tirsdag 31. mai 2016

Elgstroganoff

Me er heldige og får elgkjøtt hos svigerfar. Og sist gong me hadde middagsbesøk laga eg stroganoff gryte. Denne gryta er både gluten og laktosefri. 

Til 8 porsjonar trenger du:
800 gram innerlår/flatbiff
3 løk
ca 24 sjampinjongar
3 røde paprika
800 gr gulrot
3 boksa opphakka tomat
3 fedd kvitløk
2 ts grovmalt pepper
2 terninga kjøttbuljong
1 liter vatn
ca 4 ss maisenna til å jevne sausen
3 boksar lettrømme, laktosefri

Strimle kjøttet i 1,5*1.5 cm store terningar.
Steik kjøttet i smør på høg varme til det blir steikeskope. Ha kjøttet over i ei stor gryte
Skjær opp løk, sjampinjong og paprika. Steik i smør i fleire omgongar og ha oppi gryta samen med kjøttet. 
Ha opphakka tomater, kvitløk, gulrot i terningar, buljong, pepper og vatn oppi gryta.
La det stå og trekke i ca 30 minutt
Jevn sausen med maisenna og tilsett rømmen.

Server gryta med "boil in bag" ris. Eg reknar ein pose til 2 personar. 
Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar