tirsdag 10. mai 2016

Saftig gluten og laktosefri gulrotkake

Gulrot kaka er ein av mine favorittar (etter sjokoladekake), og denne syns eg ble ekstra god og saftig, tiltross for at den er glutenfri. 

Rør 3 egg og 3 dl sukker til eggedosis. 
Tilsett 1,5 dl olje.
 Bland samen 3 dl fin glutenfri melblanding, 1,5 ts kanel, 1,5 dl natron og 1,5 ts vaniljesukker. 
Rør inn det tørre i eggedosisblandinga. 

Rasp 3 store gulrøtter og 1 eple (uten skall). 
Tilsett dette. 

Ha røra oppi ei smurt 24 cm smurt kakeform. strø over 2 ss rosiner, og trykk litt nedi.  
Steik kaka på nederste rille i 1 time på 175 grader. 

Fyll:
bland samen 1 boks laktosefri philadelphia, 1 ts sitronsaft og 4-5 ss melis. 

Ha fyllet oppå kaka. Kaka kan frysast med og uten fyll. 

Håper du og syns kaka blir god:)

2 kommentarer: