torsdag 12. august 2010

Salat, tzatziki og foccaccia

Rødbet, Ruccola salat, Kina kål (det grønne), Epler, Sitronsaft, Valnøtter, Fetaost i olje, karbonadedeig, vårløk
Bak rødbeten på 180 grader i ovnen, til den er mør (25-30 min)
Steik karbonadedeigen
Avkjøl rødbeten og karbonadedeigen, skrell rødbeten og skjær den i terningar
Rist valnøttene i ovnen i ei tørr langpanna på samme temperatur, til dei er gylne
Skyll salaten
Fjern kjernehusa i epla og skjær i små båtar, og dypp dei i sitronsaft så dei ikkje blir brune
Bland alle ingrediensane samen og ha valnøtter oppå
Tzatziki
Rasp ein agurk på rivhjern, ha den oppi ei bolla med litt salt på, ha ei bolle av samme størrelse oppi og press ut vatnet.
Bland ein liten boks yoghurt naturell med eplevineddik, salt og peppar.
Bland alle ingrediensane
(og like du kvitløk, ha oppi etter kor godt du likar det)
Og resultatet blei ein god middag når eg hadde besøk av ei venninde i går.
(focacciaen komme frå Meny)
NB: rødbeten har ein veldig sterk farge, så pass på kler og veggar
Eg har ødelagt eit sett med kokkakler på hermetisering av rødbetar. Prøvde å klora dei 10 gongar, men dei blei aldri kvite igjenn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar